2020. december 24., csütörtök

Vérapó itt van

A 444.hu is elég diszfunkcionális ünnepnapokon, a közélet szünetel, a kötelező nyáladzást meg kerülnék, de valamit ki kell tenni ilyenkor is, úgyhogy jöhet  karácsony fura/vicces/szánalmas oldala, ami egyszerre takarékos tartalomgyártás, szórakoztató alibi, és legalább fideszkádéenpé-mentes. De a viktoriánus karácsonyi képeslapokról szóló bejegyzésük hatására én is kerestem néhány igazán creepy darabot, amik remekül oldják a szenteste kényszerű és némiképp fröccsöntött pátoszát:

dailymail.co.uk

Az első valószínűleg egy népies mondóka félreértése, miszerint "Sándor, József, Benedek, zsákban viszik a gyereket", a másodikon egy gólemnek öltözött hóembernek öltözött zombi viszi épp a fagyöngyöt, hogy valakit élőhalottá csókoljon alatta, a harmadik pedig a Krampuszt is beemeli a történetbe, feltehetően a Santa-Satan vonalon.

Ez itt lent viszont teljesen ellenáll minden értelmezési kísérletnek, feltehetően Szürreália állami postája bocsájtotta ki, de legalább lehet tőle rosszat álmodni. És persze marad a kínzó kérdés: Ha a homárt megfőzik majd - élve dobva a forró vízbe - a zsoké jelleggel működő egérpatkány is megy vele a levesbe, vagy ő csak a sofőr, aki kiszáll a végállomás előtt? Azaz: az ott a kezében  halálos ítélet, vagy a kegyelmi végzés?

history.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése