2020. december 26., szombat

Vakcinaváró buli

Értem én, hogy a hétvégére eső  ünnepnap okán fokozottan nem történik semmi hírértékű, meg az aktuális járvány miatt idén nem a Messiást várta a többség, hanem a covid-vakcinát, de amit a hírportálok művelnek az oltóanyag kapcsán, az még annál is röhejesebb, mint amennyire szánalmas.

A "Szétrepedt és odaégett bejgli felhasználásnak tizenhat újabb módja" típusú cikkek mellett (pl. áztassuk rumba, és igyuk le róla amit lehet), hogy máshogy, mint virálisan terjednek a vakcinaváró cikkek.  Hogy a vakcina holnap érkezik, a vakcina megérkezett, a vakcinát pingvines furgonnal hozzák, a vakcina Hegyeshalomnál lépte át határt és hasonlók. (Amúgy fapados egy ellenanyag lehet, ha átlépte a határt, vagyis gyalog jött mégis? Nekem  egy rendes vakcina az minimum guruljon, de jobb ha repül.) És persze az igazán buzgó, és teljesen hülye tudósítók leutaztak a határra, hogy lefényképezzék a pingvines furgont, amint begördül, aztán tova.

De baszki, ez nem a holdraszállás vagy a D-nap, ezeknek a külön cikkekben/posztokban tárgyalt részleteknek önmagukban annyi a hírértékük, mint hogy a szomszéd Lajos hány cukorral issza meg Szomszédné Irénke kávéját. De hát habosítani kell ebből is valami hírt, ha már helyzet van. Meg három óránként frissítendő online címlapok, miközben a dolgok természetes rendje szerint épp nem történik semmi.
Az egész kicsit olyan, mint mikor egy tévécsatorna közvetíti az Oscar-gálát, és szakértőnek kinevezett bulvárzsurnaliszták szmokingban kommentálják a pesti stúdióból a semmit. Hogy most biztos az Ordító egér 4. kapja a legjobb félrefordított forgatókönyvnek járó díjat, csak előbb meg kell várni a legjobb kivágott jelenet eredményhirdetését, de abban csak a Leszoptak a Ferrariban című lélektani dráma nyerhet. Miközben az egész díjátadóból csak néhány győztes érdekes: a legjobb színészek, a legjobb rendező, és a legjobb film (esetleg még a forgatókönyvírói szobrozás), azt' ennyi, de órákat kell végigközvetíteni, mire odáig eljutnak.

A vakcina-reality csúcsát eddig a zorigó szállította, aki még ebédidő előtt sietett világgá kürtölni a régen várt, egyúttal történelmi jelentőségű hírt: már három egészségügyi dolgozót beoltottak! Nem egyet, nem kettőt, már hármat! Példátlan siker, új világrekord,  a magyar géniusz diadala, nem is értem hol maradt a tűzijáték. De sebaj, majd jövőre meg lehet tartani a Vakcina Érkezése Emléknapot, az évfordulón leleplezve az eseményre emlékező pingvines emléktáblát, és vakcina alakú szaloncukrot osztogatni az árváknak meg a nyugdíjasoknak.

            
hu.pinteret.com

De ha már így beindult az üzlet, a vakcinaváró médiabulik mellett lehetne rendezni például közpénz-búcsúztató partikat  is. Most kapott a Matiász Korvinusz Kollégium (amit a hülyék úgy rövidítenek, hogy MCC) száz milliárdot (azaz százezer-millió) forintot, mert az eddigi ingatlanok, meg a 300 milliárdos részvénycsomag mellé azért kellett valami gáláns ajándék a fa alá is. Ha már afféle elit-komisszárképzőt hegesztenek az egykori szakkollégiumból.
És miután a  fenntartó alapítványt így már 400 milliárdos vagyonnal (plusz az ingatlanokkal) tömte ki az állam, többet költve rá, mint a komplett - MCC nélküli - felsőoktatásra, és ez stafírung elvesztette közvagyon jellegét, igazán lenne mit ünnepelni.
Mint a kormánypárti polgármeseterek által felügyelt önkormányzatoknak is, akiket a kieső iparűzési adó miatt kompenzál bőkezűen a kormány, miközben az ellenzékieket igyekeznek iparszerűen elűzni, kiéheztetéses módszerrel.

Csaxólok: még tart a karácsony, néhány milliárddal tudnék mit kezdeni, hogy mást ne mondjak, a vécékefémnek még mindig műanyag nyele van, pedig az aranynak sokkal jobb a fogása és szebben csillog a sötétben.

p.s. Közben újabb fontos és érdekfeszítő hírek érkeztek a Nagy Oltóanyag Maratonról. Hihetetenül informatív képeket láthattunk, ahogy terepszínű katonák (!) visznek papírdobozokat egy folyosón, komolyan mondom lerágom a körmömet. A katonákat nem értem, csak megszoktam, de ha már, miért nem géppisztollyal viszik a papírdobozokat. Az olyan szívmelengetően polgárháborús lenne...

Kásler Miklós várta az új vakcina érkezését (fotók) -hvg.hu
(A "legértelmetlenebb sajtóhír" dobogósa, a kép és szöveg szép egysége miatt).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése