2020. december 28., hétfő

Hajnali kukkolda

Nincs is annál jobb, mint reggel hat után pár perccel boltba menni. Illetve van, ha az ember ilyenkor az inasát küldi le, de esetemben az is én vagyok. Viszont a hatkor nyitó boltban hat után kicsivel szinte senki sincs, azaz a biztonsági őrrel együtt már többen vannak a boltosok, mint a vásárlók, az árukészlet viszont ugyanaz. De az infrastruktúra azért hiányosabb.

Hisz ilyenkor még sötét van, de a az Aldi körüli parkolóban egyetlen rohadt utcai lámpa sem ég, minek következtében kétszer is átugrok egy-egy árnyékot (a'la Isten hozta őrnagy úr!), és harmadikra megbotlok egy szegélykőben, pedig tényleg az volt a leginkább árnyékszerű a három közül, de két lyukra (izé, árnyékra) futás után már nem bírtam komolyan venni. De ennyit a lábfájásomról.

Viszont a majdnem üres és kivilágítatlan parkoló mégsem csak a testi épségem ellenszerének jó, hanem oda járhatnak a környékbeli, kora harmincas aranyifjak autóban dugni, a mamahotel helyett nyilván. Mert a "két ünnep között" nevű provizórikus nirvánában, kora reggel senki nem jár még sajtos pogit meg halkonzervet venni a boltba, és miután a gerlepár öt után szabadult a kijárási tilalom alól, remekül be tud parkolni egy gyakorlatilag üres sorba, nehogy a szomszéd autóból átjöjjön valaki segíteni.

Én meg fekete sapkában, fekete dzsekiben és fekete farmerben osonok át a sötétség birodalmán, és ki se szúrnám a lakótelepi Gnómeót é az ő Juliját, de mégis. Mert egyfelől halhatóan klasszikus német pornófilmekből tanulták meg, hogy szex közben hangosan kell kiabálni, hogy jáááá, jáááááá, másfelől nem költenek az öreg Opel kombi lengéscsillapítójára, ráadásul - biztos a célzási pontosság miatt - égve hagyják a műszerfal feletti kislámpát, hogy az is lássa, mi történik odabent, aki ezt egyáltalán nem szeretné.

Ehhez képest a szardínia, a tej, meg a zsömle beszerzése a szokásosnál is unalmasabb rutin volt, de kefírt azt nem vettem, nem vinne rá a lélek. Nagyjából az alábbiak miatt keltene rossz asszociációkat:


p.s. A fimrészletben látható Rajhona Ádám egy darabig itt lakott a szomszéd házban, pont a mostani Aldi mellett, ami persze akkor még nem volt meg, csak az elődje, egy lerobbant, de legalább rossz hírű általános iskola. De kefírt akkoriban is lehetett kapni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése