2022. május 21., szombat

Általában minden árt

Mindig szörnyülködve röhögök az olyan cikkeken, hogy mi mindent ne együnk, mer' árt az egészségnek. Egyfelől ki egész itt egyáltalán, hogy a sége veszélybe legen, másfelől meg minden kaja ártalmas. Próbált már valaki egy ültő helyében megenni hat kiló kenyeret, egy kiló sóval? Na ugye! A kenyér öl! A só is öl, mit gondolunk, a híres magyaros vendégszeretet jegyében miért fogadjuk hagyományosan sóval és kenyérrel a messziről jötteket? Pusztuljanak a rohadt migránsok!

A legutóbbi ilyen remekműben megemlítik például a  margarint, a sót, a gyümölcsleveket, meg a gabonapelyheket is. Így generálisan, azaz mintha minden margarin tele lenne baszva sötétben bujkáló, gonosz transzzsírokkal, minden gabonapehely cukrozott, szivárványszínű gyerekgyilkos lenne, ami már reggel öl, nehogy a kölök eljusson az iskolába, vagy hogy már egy kukoricakonzerv egyenes út a krematóriumba? (Tényleg, így készül a készen vett pattogatott kukorica?)

Meg ne együnk sajtot, ha nem akarunk meghalni, de komolyan. A sajt a Sátán ötödik hadoszlopa. Hogy melyik az első négy, azt így hirtelen nem tudom, az apokalipszis lovasaihoz lehet valami közük. Vagy az égtájakhoz, hisz hiába megyünk keletnek, délnek, bármerre, úgyis  meg fogunk halni előbb-utóbb, legfeljebb egy kelet nyugat mozgás esetén másik időzónában, tehát pro forma előbb. Mondjuk ha itthoni idő szerint nyolckor pusztulnánk ki, az Angliában csak hét, azaz egy órával rövidebben élünk, halottkém szakszervezet szerint. Úgyhogy ha épp haldoklási fázisban vagyunk, mindig utazzunk nyugatról keletre, mert annyival is tovább élünk. Csak közben ne együnk sós cukorkát margarinos sajttal.

Én nagyon odafigyelek az ilyesmire, az első fél kiló zsíroskenyérig például csak natúr zabpelyhet eszek natúr joghurttal leöntve. Kár hogy fél óra múlva már éhes vagyok, és még csak reggel hat, tehát nehéz küldetésnek tűnik két almával kihúzni ebédig. Pláne mert az almát a szakértők szerint meg kell hámozni, aztán kivágni a szemétbe, és csak a héját megenni, mert a többi része csak cukros víz. Nem tudom, nagymamám fordítva csinálta, hámozta ugyan az almát, de a héját dobta el, mondjuk nem is élt tovább 85 évnél. És még sajtot is evett, fehér kenyérrel, amúgy minden öngyilkos hajlam nélkül.

Amúgy hé, az élet halált okoz, mindenkinél, annál is aki friss bio-búzacsírát eszik egész életében. És mellékbüntetésként neki sokkal tovább kell ennie.

Ez például nem árt. Nyilván mert meg sem esszük.
(napidoktor.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése