2022. május 4., szerda

Bosszúvágy 4.

Több ellenzéki (konkrétan dékás) képviselőt hiába jelölt pártjuk valamilyen parlamenti tisztségre, a Kövér Bajszos hívójelű, lelkébe is házmester (meg a fidesz-frakció, írnám ha lenne olyan, de az csak egy szavazógép) torpedózott, hogy na, azt már nem. Elvégre ezek a dékások régebben tök csúnya dolgokat mondtak a Gránitszilárdságúra. Arra az Alapos Tákolmány Törvényre, vagy hogy hívják. Mer' ezek olyanok, hogy nem is tisztelik!

Annyira nem tisztelik, hogy ha nyertek volna, írtak volna egy újat, és ez elfogadhatatlan, azok szerint, akik amint kétharmaduk lett, rögtön írtak egy újat.  De  olyat, hogy azt aztán tisztelni kell, különben pofoz! Hisz a kormányhitű logika alapján, ha valaki szerint az az alaptörvényük szar, akkor az eleve az "alkotmányos rend" ellen uszít, izgat, lázít, meg amit még lehet csinálni ebben a sajátos kontextusban. (Érdeke, hogy nem az alaptörvényes rend ellen uszít, pedig az sokkal szakszerűbben hangzana, ha már.)

Végül is a szokásos recept: csak semmi gesztus, az amúgy szintén az istenadta nép által oda delegált ellenzékiek felé, nehogy azt higgyék, hogy bármi közük lehet a dolgok folyásához, hogy többet számítanak a törvényhozásban, mint a ház előtti bokor alatt lapító kutyapiszok.

A régi, bolsevik bon mot szerint a szovjethatalom plusz villamosítás, egyenlő kommunizmus. Nos, az arrogancia, plusz kicsinyes bosszúvágy egyenlő a fideszkádéenpé politikai kultúrájával. Melyhez innen is gratulálok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése