2022. május 2., hétfő

Békepárt

Turi-Kovács Béla bá', az egykori torgyánista kisgazdapártba érdemei teljes hiánya mellett beleőszült korelnök, korelnökölte a tévesen parlamentnek hívott bábszínház mai, alakuló ülését. De igazából semmit nem mondott arról, merre lesz a quo vadis, sőt méltatlan alázatossággal, maga is a párvezér és kancellártól várja azt az útmutatást, a fényt az alagút végén, ami persze majdnem biztos, hogy a szembe jövő vonat lesz.

Azt azért fontosnak tartotta aláhúzni, kiemelni, hangsúlyozni és egyúttal nyomatékosítani, hogy ezekben a nehéz, háborús időkben csak két vezető van Európában, akik igazán békepártiak. A pápa, meg a felcsúti döbrögi. Bár utóbbi már húsz éve folyton harcba hívja a rajongóit, de az nyilván békaharc, mi más lenne. Addig küzdeni, míg egyszer majd nem kell, de akkor a nem küzdéssel kell majd megküzdeni, szóval ez egy ilyen végtelenbe csavarodó fraktál, lehet.

Nade, a pápa. Közismerten ő az az figura, akiről a bayerzsolt alakú párttagkönyv-tulajdonos (ötös számú, mint Vonnegutnál a vágóhíd!) azt írta a blogjában, hogy „a pápa vagy egy demens vénember, aki teljességgel alkalmatlan a pápai poszt betöltésére, vagy egy gazember“.

És ja, nem is volt olyan kurva durva, írhatta volna azt is, hogy Jorge Mario Bergolio demens és gazember, és akkor még mindig elő sem húzta azt hogy szarházi, pedig az már annak is kijár tőle, aki rossz irányba keveri a reggeli kávéját. De mit is mondhatnék, ócska egy béke lehet, aminek a pártján egy szoknyás vén gazember, meg a híveit havonta csatába vezető főkancellár áll. És csak ők, miközben a finn miniszterelnök, vagy a spanyol király sátáni kacajjal készül a vérontásra, mindegy is kinek a vére lesz az, csak ontva legyen! Ilyenek ezek mind...

p.s. Az amúgy vicces, hogy mikor még menő volt a pápa a kormányhitre tértek között, mindig nagybetűvel írták a különféle kommentekben. Nem véve tudomást arról, hogy Pápa az egy város, akkor is, ha a turbóMagyarok szeretnek Mindent Nagybetűvel írni. Ez ma már persze nem gond, az egybites trollok (részeben pont a bayeri beszólás nyomán és óta) nemecsekernői módon írják le a 'pápa' titulust, véletlenül  megfelelve ezzel a magyar helyesírásnak, pedig azt rendszerint nagy ívben letojják.
Miközben azért van olyan, akinek Ferenc pápáról eszébe jut Ferenc, Pápáról - amiben azért van egy adag jóféle szellemesség, ami pl. Bayernél soha.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése