2022. május 26., csütörtök

Medvénként

Elrendelték a riadót, már nagyon közel Budapesthez a medve - írja az újság Lujza! Meneküljön ki merre lát, de főleg ne erre, nekem se köll medve, van néhány játékból, gyerekkoromból, de lehet hogy az igazinak jól csúsznék, kis áfonyával.

De hogy elrendelték a riadót? A mit? Egy (one, ein, uno, jedan) állat miatt? Tessék mondani, az Állatkertbe be lehet még menni  szkafander, önvédelmi lőfegyver, erdei alapkiképzés, erkölcsi bizonyítvány és fél évnél nem régebbi, negatív tüdőszűrő lelet nélkül?
De most tényleg, szörnyű a helyzet, hisz volt nekünk a klímaváltozás, aztán a covid, aztán a háború, most meg ez a kurva medve meg se várja, mi lesz az inflációval meg a hatósági árstoppal, de már itt is nyomul a főpesti Budaváros határában, csak hogy csináljon nekünk még egy kis  feszkót. Mondjuk legalább lehet vészhelyzetet hirdetni ezen az alapon is, persze ehhez megint kellene egy Alapkotmánytörvény-módosítás. Még csak csütörtök, szerintem holnapra összeütheti Mondjuksemjén Zsót, hajnalban benyújtja, délelőtt megvitatja magával, délután szavaz róla a többi akárhány bátor ember, estére lehet egy harmadlagossá előléptethető negyedszintű, de fasza kis veszélyhelyzetünk.

Mert most van ugye a "tömeges bevándorlás" miatti (csak hogy valami vicces is legyen köztük), még tart a covidos válság, és legújabban a háború miatti. A negyedik a medve légyen, bizony mondom néktek!
És ha jobban belegondolok, talán természeti katasztrófa esetén is lehet vészhelyzetet kongatni, a medve meg igen természetes, mondhatni teljesen bio. ellenben Budapest nagyon mesterséges, mondhatni épített környezet, nem árt neki egy kis plusz természet, már csak azt kellene kikalkulálni, hány ligeti fát ér egy medve, vagy medvénként mennyivel növelheti széndioxid-kibocsátását a békávé. (Tudom, káká a vége, mint a medvének is.)

erdekesvilag.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése