2022. május 9., hétfő

Kex It!

Volner János ex-jobbikos rosszabbik, úgy is mint  a méltóságos úrék szánalmas udvari bolondja, bejelentette, hogy pártja, a Volner Párt, mától Huxit Párt néven lesz pont olyan durván jelentéktelen, mint eddig. 
Az már önmagában is szép, ha valaki saját magáról nevezi el a pártját, de hát mit lehet tenni, ha egyszer nagyjából ő maga a tagság. Valamint az elnökség, a választmány és a frakció is.  Kétségtelen előnye ennek a leosztásnak, hogy akár minden reggel rendezhet pártkongresszust  magának, például a vécén ülve, így egy komolyabb szorulás esetén akár három, saját maga ellen benyújtott bizalmatlansági indítványt is leszavazhat, és összerakhat egy fél választási programot. Végül is tök jó érzés, hogy még csak a reggeli pirítósát eszi, de máris mennyi mindent tett a Haza fényre derüléséért. Ha megint dugóba kerül a körúton, fél tizenegyre lemehet egy maratoni frakcióülés is, ahol vagy éles, személyeskedésig fajuló vitába keveredik önmagával, vagy csont nélkül megszavazza minden javaslatát,. Ez pusztán attól függ, aznap épp mennyire skizó.

Ilyen műveletek egykor Torgyánné Szubrett Marikának jöhettek még össze, aki a méltán elfeledett Torgyán Párt alapítója és örökös elnöke volt, nyilván közfelkiáltással választotta magát a maga élére, de csak ha párja a zugügyvéd már kidőlt, a hatodik adag pacal után. Akkor kapott szót.

Na de ez a huxit, ez legalább vicces. Valahogy úgy hangzik, mint mikor valaki egy korsó körömlakk ízű, ragacsos likőrt iszik meg, és aztán furcsán kezd csuklani, arcán egy boldog, ám egyúttal fájdalmas mosollyal. Később meg nem tudja eldönteni, hogy most tüsszenteni vagy hányni sürgősebb-e, illetve hogy van ennek a  kettőnek valami működőképes metszete?

De ha már átcímkézés. A kereszténydemokrata néppárt is változtathatna a nevén, elvégre épp csak a kereszténység, meg a demokrataság hiányzik belőlük, meg hát igazából ők nem párt, legfeljebb egy orbánista asztaltársaság. A népről meg azt tudják, hogy isten adta, legalább is közelebbről be nem azonosítható költők szerint. De mondjuk elnevezhetnék magukat az alapján, hogy öndefiníciójuk szerint ők a római kaotikus egyház politikai lándzsahegye, pontosabban vaktölténye, tekintettel a kaotikus életeszmény szerzetesi aspektusára. No meg (és előre sem kérek elnézést) ritka baszatlan egy társaság, szóval lehetnének ők a Szexit Párt. (Jelszavuk vala: "Nem kúrtuk el, szét, és pláne nem meg! Nem, Nem, Senkit'")

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése