2022. május 30., hétfő

Vizesnyolcas

Tegnap délután tettem egy kísérletet, hogy jobb meggyőződésem ellenére, formula egyes futamot tekintsek. Mostanában nem mindig nézem meg az aktuális körözgetést, de ezen a hétvégén a monacói nagydíj volt esedékes, azt meg azért még én sem hagyom ki. Pláne mert Monte-Carlo (ami papíron Monaco egy része, de gyakorlatilag úgyis egy városállam az egész) az egyetlen F1-es helyszín, ahol valaha személyesen jártam, és lévén városi pálya, végig is sétáltam az egészet.
Már egy órája néztem a közvetítést, és nem tudtam nem észrevenni, hogy nincs is verseny. Mert esik. Ettől függetlenül érdekesen nem történt semmi.

Kicsit abszurd ezt leírni, de néha a legjobb verseny az elmaradó verseny, vagy a durván lerövidített verseny, már amennyiben az ember fogékony a katasztrófaturisztikai desztinációkra. Részemről a naná. Az, hogy elrajtolnak időben, egy-két koccanás után beállnak vonatozni, én meg kezemben egy fél banánnal elalszom a fotelban - no az lett volna a szokásos üzletmenet, ehhez képest azt közvetítette két túlhevült kommentátor, hogy épp mennyire esik Monacóban. (Azaz: képződnek-e még azok a mocsadék felhők az öböl felett, hányan csukták be az esernyőjüket a lelátón, illetve milyen hírességek unatkoznak látványosan mindenféle teraszokon.)

youtube.com

És amikor hirtelen hírnök jő (digitális persze), hogy tíz perc múlva rajt, akkor  két versenyzőnél is végignézhettük, ahogy beszállás előtt a tökeit igazgatja,  mire  a harmadiknál leesett az adásrendezőnek, hogy ezt talán nem olyan fontos élőben közvetíteni.
Később versenyeztek is kicsinykét, na onnantól tényleg kezdődött az unalmasnak levés szokásos formagyakorlata, a boxbandőlelazgész hátnemrágomletőlekörmöm tematika jegyében. Úgyhogy olvastam egy kicsit, a közvetítés pedig megmaradt animált háttérképnek és hangkulisszának. Utóbbi azért jó, mert nem kell végignézni a cuccot, elég felpillantani, ha valamelyik kommentátor felüvölt, mint aki épp szívinfarktust kap foghúzás közben. Olyankor valaki majdnem előzött egyet...

Ja, a végeredmény: valami autó nyert, és mögötte két másik lett még dobogós, ha valaki nem látta volna.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése