2022. május 22., vasárnap

Ez veszélyes!

Kanadában rájöttek a hatóságok, hogy a cigaretta tűzveszélyes! Ez mekkora egy felfedezés már, pár tízezer évvel azután, hogy az ember háziasította a tüzet. De hát így megy ez, a hivatalok lassan dolgoznak, ez kell az alapos laposságok felfedezéséhez, például hogy égő  dolog tűzveszélyes. Pontosabban nem is az, de még néhány ezer év, és a kanadaiak rájönnek, hogy az égés amit a cigi produkál, az maga a tűz és nem ennek veszélye. De odáig még sokat kell fejlődnie a ontológiának, érdemes lenne több pénzt pumpálni a filozófia tanszékekbe.

Csak hogy érthető legyen: az ásványvíz nem nedves, hanem maga a nedvesség, a műanyag igazából természetes anyagokból van (a hagyományos lemez meg nem bakelit, hanem vinyl), az édes íz viszont lehet maga az édesség, mint valami tulajdonsága.

Viszont a túl sok víztől be lehet pisilni, a bortól be lehet rúgni (és pisilni), az autók balesetet okozhatnak, a napon le lehet égni, a szextől gyerekek képződhetnek, az éhezés halálhoz vezethet, a tudatlanság (jobb híján) előítéleteket szülhet, a rendes egyetemi oktatás meg kritikus szemléletet okozhat.
Ezeket is érdemes lenne számba venni a derék kanadai hatóságoknak.

Bár ki tudja, ha egy ország alapvetően köztársaság, az államfője mégis egy királynő egy másik kontinensről, viszont északról és délről ugyanaz az állam határolja (vö. Alaszka), akkor nem csoda, hogy még ott vannak leragadva, miszerint a cigaretta tűzveszélyes. Az óceán meg víz. Főleg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése