2022. május 21., szombat

Tramplik egymás közt

Volt ez az jenki "konzervatívok" kihelyezett dzsemborija Budapesten, a CPAC. Eleve furcsa nekem egy ilyen betűszó, valahogy az ugrik be róla, hogy CCCP, különös tekintettel a logóba ékelt ötágú csillagra. Szerintem van az a bevodkázott orosz főtiszt, aki simán felvonulna ezzel a győzelem napi díszszemlén.

No meg a konzervatív azért idézőjeles, mert ezek az irritáló faszik és nők igazából populista, horogkeresztény seggfejek. Akik nagy és ízléstelen villák kertjében rendezett partikon értekeznek az amerikai felsőbbrendűségről, és a krisztusi elveket emlegetve küldik el a mexikói szobalányt a picsába, hogy már megint két perccel később hozta a délutáni pezsgőjüket. Örüljön hogy nem erőszakolják meg, vagy akár vissza is toloncoltathatnák a légyszaros szülőhazájába.

És tényleg ez a mentalitás, niggereznek, buziznak, persze csak egymás között, nyilvánosan nem mernek, ártana a támogatói alapjuknak, de a hétvégén harcias prédikátorokkal ájtatoskodnak etnikailag homogén gyülekezetükben, és a prédikátor azért teli szájjal buzizik meg zsidózik, mert neki szabad, a nézők pont erre a műsorra fizettek be. (Ha valaki látta a Kigsmant, és abban a templomi jelenetet, el tudja képzelni. Persze nem a mészárlásra gondolok, csak a verbális erőszak részére.)

Ez Trampli Donáld exelnök közössége, akiknek most nagyon fáj, hogy már megint demokrata elnök van. Oké, Biden sem egy matyóhímzés, de vele nem az a baj, hogy ne lenne demokrata, hon hogy folyton attól kell tartani, hogy mondjuk elalszik a saját kongresszusi beszédén.
De a Trampli szektának nagyon tetszik, hogy itthon a felcsúti döbrögi már megint fölényesen, és zsinórban abuzálta félholtra a liberális demokráciát, valami ilyesmit szeretnének ők is, már csak a reváns miatt is. Úgyhogy ha volt értelme ennek pesti politikai autodafénak, akkor az következő három lehetett: 
- Egyrészt a pártvezér és kancellár megint nemzetközi porondon villoghatott, mert mostanában nemkívánatos személy minden rendes demokráciában, és egy fél napra világpolitikai tényezőnek érezhetett magát, mondjuk pont alaptalanul.
- Az itthoni rajongói szektának is lehetett demózni, hogy a főnök mekkora nagy szám, és a hazai közönségnek nem kellett az orrára kötni, hogy ez egy afféle C-kategóriás összeröffenés, ahová egyetlen republikánus nagymenő (politikus vagy véleményvezér) sem jött el. Persze bejelentkezett Trampli maga is, de csak egy előre felvett, percnél is rövidebb videoüzenetben, ami egyébként pont azt jelenteni, hogy alapvetően szarik a felcsúti fejére.
- A jenkik viszont bízhattak abban, hogy hátha sikerül valamit ellesni abból, amitől a fideszkádéenpé (s külön semjénzsót) kirobbanthatatlan a hatalomból. Ez szerintem nem jött össze nekik. Mert bár a felcsúti egy szociopata, diktátorhajlamú és ügyes hatalomtechnikus, addig Trampli egy nettó idióta, egy erőszakos elefánt a porcelánboltban, aki pont a hatalomtechnikával kapcsolatban teljesen fogalmatlan. Ráadásul az USA nem egy posztkomcsi állam, ott nem lehetne megcsinálna azt a totális hatalomkoncentrációt, amit itt összehoztak. Arrafelé még vannak tényleges ellensúlyok, valódi civil mozgalmak, meg egy tényleg gránitba vésett alkotmány, amikkel mi itt, Európa rosszabbik végén nem rendelkezünk.

Ez az egész igen drága volt nekünk, végtelenül ostoba, így teljesen felesleges, ám szomorúan tanulságos.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése