2022. május 13., péntek

Az igazi Black Friday

Ma van péntek tizenharmadika évfordulója, csak nem tudom hányadik. Biztos nem is fontos, a lényeg, hogy a szilveszter meg a húsvét hétfő ne essen erre a napra. Ugyanakkor brit tudósok megállapították, hogy az emberek 68,3%-a rendszeresen vesz levegőt ezen a napon, a többiek pedig gyakran, valamint annak a valószínűsége, hogy valami súlyos szerencsétlenség érjen minket, 50%. Azaz vagy lesz valami súlyos, vagy nem, és ezt ők ennyire pontosan tudják, statisztikailag!

A péntek tizenhárom egyébként azért számít szerencsétlen napnak, mert a légből kapott, ezért megbízható népmesék szerint ekkor feszítették keresztre Júdást a római zsidók, aki ráadásul 30 ezüstöt fizetett ezért. Mikor rájött, hogy ez nagyon nem érte meg, bánatában felakasztotta magát, mielőtt behajthatták volna rajta az áfát. Legalább is így hallottam Drábik professzortól, a szenilis-nemdialektikus antiszemitizmus hazai fővarázslójától. (Tényleg nagy koponya az öreg, mindegy neki, hogy Trianonról vagy a natúr joghurt áráról van szó, két lépésben eljut a zsidó világ-összeesküvésig, és ehhez csak a tényeket meg a formális logikát kell figyelmen kívül hagynia. Ja, meg sokszor összefüggő mondatokban sem tud fogalmazni már, de ezt betudom a kornak, meg a haza sorsa feletti aggódás miatt elfogyasztott töménynek.)

És ha már, megwikipédiáztam, ki az aki pont május tizenharmadikán született, és nem kedvelem, szóval innen nézve ráfér egy kis pech. Nos, Schmitt Pál bukott álamfő, Szili Katalin  volt házelnök és a szabadstílusú gerinctelenség Európa-bajnoka, Denis Rodman profi sportbunkó és Kimdzsongun elvtárs elvtársa, és Robert Pattinson azokból a szörnyű nyálas tinivámpír-izékből. Na, ők most jól megszívják, elvégre a legszebb öröm, akár öröm, it's Friday, I'm in love... 
(Igazából teszek rá.)

24.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése