2022. május 6., péntek

Szavakat terelő juhász

A felcsútinak már megint különvéleménye van, szerinte nem kellene erőltetni ezt az oroszokkal szembeni olajembargót. Naná, hiszen agyarország (amiből ők már ellopták a nagy M-et) durván függ a ruszki olajtól, nálunk durvábban már csak Szlovákia. Ezért az oké, mikor azt öblögeti a rádiós műsorvezetőnek álcázott bio-mikorfonállvány felé, hogy ha hirtelen egyáltalán nem vehetnénk olajat putyinéktól, akkor az felérne egy atombombával. Túlzás nyilván, de nagyotmondásért a pártvezér és kancellár sosem ment a szomszédba, viszont tényleg nagy gáz lenne ha nem jönne több olaj keletről. (Érdekes, ez fordítva már nem ennyire egyértelmű, mert ha nem jönne több gáz, az nem lenne nagyon olaj.)

De azért az is igaz, hogy a fideszkádéenpé változó létszámú bátor embereinek tizenkét évük volt arra, hogy csökkentsék az ország orosz gáz- és kőolaj-függőségét, és ehhez képest mit csináltak? Semmit? Sajnos nem, ha semmit sem csináltak volna, már jobban állnák egy kicsivel, de a kormány ez idő alatt még kiszolgáltatottabbá tett minket Valgyimir Vlagyimirovics egyre nyíltabb diktatúrájától. Pedig az elmúlt nyolc-tíz évben (mondjuk a Krím.félsziget 2014-es lerohanása óta) azért a kormány közhülyéinek is látniuk kellett, hogy ebből előbb-utóbb baj lesz. De ezek a bátor faszok annyira nem bátrak, hogy távlatokban gondolkodjanak, ami túl van a pillanat uralásának hatalomtechnikai taktikázásán, abba már belegondolni sem mernek. (És szerintem az már rég nyilvánvaló, hogy semmiféle jövőképük nincs, azon kívül, hogy ők kormányozzanak majd holnap, meg holnapután, meg az után is, ne legyen fuss el véle, de legyen tánc meg közpénz, amíg csak élnek, utánuk meg a vízözön. Mellékszál: a hatalom csúcsain ülők gyerekei eleve külföldi magániskolákba járnak/jártak, nyugaton építgetnek vagy karriert a jelenben, vagy menekülési útvonalat és svájci/ kajmán-szigeteki bankszámlát a jövőre tekintettel.)

És akkor kiáll a felcsúti döbrögi, és azt mondja, hogy amúgy mi nem akarunk állást foglalni az orosz-ukrán háborúban. Na mi van baszki, megint rámegy a magyar állam az "utolsó csatlós" szerepére? Az EU és a NATO tagjaként? Gondolom igen, a magyar kormány orbánfője sosem arról volt híres, hogy a saját érdekein túl egyértelműen ki tudna állni bármi mellet. És nem, az elképzelt ellenségekkel (Soros, Brüsszel, IMF, melegek, migránsok, liberálisok, bárki aki nem ők) vívott kardcsörtetős árnyékbokszolás nem számít annak. Éles helyzetben, és nemzetközi porondon (ahol nem védik be az általa kinevezett alkotmánybírák, a főbíró és főügyész tandemje, meg a kétharmados szavazónyája) már inkább fülét-farkát behúzva pávatáncol, egyrészt-másrésztezik, vagy simán csak durván mellébeszél, terel mint egy beszpídezett juhász.

Ahogy most is valami tök irreleváns baromsággal hozakodik elő. A szomszédban konkrét mészárlások zajlanak épp, ez a szociopata meg a "vallásszabadság" miatt aggódik, csak mert  az EU vezetői csúnyákat gondolnak, és (a diplomácia nyelvébe csomagolva ugyan, de) csúnyákat is mondanak, a putyini diktatúrának mélyen benyaló moszkvai pátriárkáról. 
Csak szólok, hogy a vallásszabadság egyik fontos összetevője, hogy a vallások kritizálhatók, a vallások képviselői pedig még inkább. Hisz emberből vannak, ezért gyarlók, egyszerűen nincs olyan, hogy valaki szünet nélkül, mind a tíz parancsolatot rigorózusan betartsa. Akkor sem ha az illető egy bazi nagy aranykeresztet hord a nyakában, sőt gyanús, ahogy akkor még kevésbé. (Valóban keresztény ismerőseim szerint például egyáltalán nem kell aranykereszt Jézus követéshez, sőt úgy általában sem kell hozzá arany, carrarai márvány, nagy fekete Audi, püspöki palota, meg egyházi focicsapat stadionnal. Ezek nélkül sem könnyű kereszténynek lenni, de megnyugtatóbb.)

Evangéliumi szegénység 2.0 (orientalista.hu)

Annyira szánalmas ez a vásári, ócska kis politikai kereszténység, amit rendszeresen előad. Hogy kérem, szerte a világban üldözik a keresztényeket, de mi majd jól megvédjük őket, például kinevezünk egy keresztényvédelem-ügyi helyettes államtitkárt. 
De hogy ő most tényleg a Kirill nevű pópáért aggódik, az enyhén szólva is hihetetlen. A keresztényezés nála az inverz sorosozás, de a funkciója ugyanaz. A figyelemelterelés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése