2022. május 30., hétfő

Jogkrémes édesség

Aszongyák a bombasztikusnak szánt hírek, hogy tortával kenete össze a Mona Lisát egy magát mozgássérült nőnek álcázó nemmozgás nemsérült pasi. Hát, pontosabb lenne úgy fogalmazni, hogy a festményt védő páncélüveg lett tortakrémes, csak abban nincs semmi kraft. Olyan mintha azt írnák, hogy késelésig fajuló szóváltás volt a templom előtt, ahol 1994-ben a későbbi Ferenc pápa is misézett egyszer. Vagy hogy valaki rálépett az angol királynő árnyékára. Fú de el vagyok én képedve, egy-egy ilyen aljasság hallatán!

Az eset mindezzel együtt természetesen felháborító, valamint le- át- és hosszában is háborító. Mert hát mégis csak, hogy van az, hogy valami kretén tortával dobálózik, mikor  a világban meg sok helyen éheznek! És én is is kurva régen ettem már tortát, pedig!
De akiknek rendes kenyér sem jut, csak szeletelt, azok örültek volna annak a tortának, pláne ha laktózmenetes tejszínnel készült. (Marie Antoinette-nek tulajdonítják - állítólag tévesen - azt mondást, hogy ha a népnek nem jut kenyér, akkor egyenek kalácsot.)  De a hírek nem szólnak arról, mennyi cukor volt benne, gluténmentes volt-e a liszt, fair trade alapanyagokból készült-e, és hogy egyáltalán milyen ízesítésű volt?

unp.me

Ráadásul mindenki csak azzal a hülye Mona Lisával foglalkozik, esetleg a tortázós zakkanttal, de a tortával senki, pedig ha van áldozata a merényletnek, akkor az épp a torta. A pasi ugye legfeljebb kap egy rosszallóan szimbolikus bírságot, meg egy időre kitiltják minden rendes múzeumból, a festménynek semmi baja nem lett, szóval ők csak résztvevői az incidensnek, de nem igaz kárvallottjai. A süteménynek bezzeg annyi.
De ugye a tortáknak nincs szakszervezetük, sőt semmilyen rendes érdekvédelmük sincs, és látott már valaki tortajogi tüntetést? Na ugye!
Itt tart a híres liberális demokrácia, ahol még egy csúnyácska nőcit ábrázoló alulméretes mázolmány is fontosabb a tortáknál, sőt gondolom szinte bármelyik cukrászati készítménynél. Ez elfogadhatatlan. Free Cakes! (Make Cake Not War!)

p.s. Követeljük a Sütimester és a hasonló rasszista műsorok betiltását, mert ezek tárgyiasítják, és fizikailag kihasználják az édességeket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése