2022. május 2., hétfő

Behívó a kihívásra

Boris Becker börtönbe ment vonulni, valami különösen kemény angol börtönbe, tegnap esete már ez volt vezető hír a Zindex címlapján is. Gondolom, mert minálunk felénk elég ritka, hogy hírességek ott kössenek ki, ha meg politikusként lettek híresek, akkor pláne. A mezei celebek közül persze ült már a Lagzi Buci is, mindketten irritáló alakok,csak egyik áramot okozott, a másik meg bekokózva balesetet lopott. Sőt, most láttam  a tévében, hogy Vinnie Jones is épp börtönben van, de nem akar focizni a Statham Jasonnal.  Hogy később fog-e azt nem tudom, mert közben visszérkrémet reklámoz egy hasbeszélő néni. Aki magyarul beszél, feltűnően német szájmozgás mellett. De ennyit Vinnie Jonesról.

Nálunk a sorrend sokszor fordított, előbb lesz valaki börtönlakó, aztán celeb, mint a Viszkis, és akkor az ő élete is benne lehet a tévé mozicsatornájában, reklámszünetekkel, meg ahogy kell.
De ez a Becker, ez Wandsworth-ben fog ülni, biztos a csóró végén (ha valaki érti még...), egy romantikus, viktoriánus műintézményben, ahol szolid a kényelem, de semmi buzulás. Illetve a buzulás az nem biztos, hogy nuku, de a börtön az tuti viktoriánus, állítólag szellemiségében is. Vonzó hely, kívül-belül egyaránt, jó, hát nem a Ritz, de a hírek szerint bónuszként néha vannak patkányok is, amik a Ritzből viszont tök hiányoznak. A különbséget szemléltetem is:

                            swlondoner.co.uk                                                        stjameslondon.co.uk

                                   the-tls,co.uk                                                          booking.com

De Boris biztos jól bírja majd, mert bár a jobboldalihoz szokott, de egy sportembernek, mint amilyen ő, a baloldai az igazi kihívás. És hát két és fél év nem olyan hosszú, annyi idő alatt az egyetemet is csak félig végzi el az ember. De azon gondolkodni, hogy jelentsen-e csődöt az egyszerű kétkezi híresség, ha közben van pár millió font eltitkolt vagyona, nos ahhoz talán még sok is.

A sajátságos szanatórium  nem esik messze Wimbledontól (ami egy másik londoni kerület - bár gyerekként mindig azt hitem, hogy valami önálló város), ahol Becker már 17 évesen nyert. A börtönben nem biztos hogy fog, egyfelől mert megöregedett, másfelől egy ilyen szigorú kóterban maximum műfüves teniszpálya lehet, az meg neki szokatlanul prosztó.

Viszont a fentebb linkelt cikk szerint, ha jó lesz, bekerülhet a H-szárnyba, amit az ottaniak Ritz-ként emlegetnek, de ha lakott már az igaziban is, és nagyon valószínű, hogy igen, akkor azért fel fog neki tűnni a különbség. De legalább nem hajléktalan, csak úgy hangulatra, mert egy átlag börtön azért sokszor jól hozza az átlag alatti hajléktalanszállók miliőjét. Vagy az egykori munkásszállókét

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése