2022. május 5., csütörtök

Pápalatolgatás

A Felcsútok Géniusza azt mondta a pápának (nem Pápán), hogy a Putyin azt mondta neki (szintén nem Pápán), hogy a háborúnak vége lesz május  kilencedikén. Hát igen, az volt, ha nem is az eredeti, de a harmadik-negyedik tuti terv, hogy a Győzelem Napja alkalmából majd nagy győzelmet jelentenek be, és lesz katonai parádé is. Parádé még lehet, bár hülyén festene, mert nagy győzelem az tuti nem lesz már a héten, nagy pofára esés meg már van, csak azon nincs mit ünnepelni. (Nem mellesleg: barbár népirtással a háttérben.)

Közben meg az amerikai hírszerzés szerint VV Cárevics épp hogy hadat fog üzenni az ukránoknak. Hát istenem, van ilyen, ebben nagy kapkodásban hadüzenet az pont nem volt, így nem csoda, hogy háború sem, csak különleges katonai vérengzés, megelőző jelleggel. De ha lesz hadüzenet, akkor nyilván le lehet majd írni a 'háború' szót, de ami ennél fontosabb, be lehet majd mozgósítani a hívottakat, behívni a mozgósíthatókat, és moziba hívni a bigottakat.

Hogy melyik forgatókönyv jön be végül, az pár napon belül kiderül, még az is lehet hogy mind a kettő. Immár a poszt-posztmodern korban élünk, ahol lehet a hadüzenet az új fegyverszünet, az ostrom az új újjáépítés és a megszállás az új felszabadítás. Ja, ez már 45-ben is megvolt, a pre-posztmodernben.
De ebben a háborúban mindenféle narratíva lehetséges, hisz ha az USA támadt az oroszokra az uránok képében, akkor innentől a valóság nem számít, a propaganda virtualitásában meg Putyin liberális demokrata, az amerikaiak nácik, a vodka gyógyítja a rákot, a felcsúti meg szép és sportos. Ja, és ő is igen nagy demokrata. Nem szabad, ám demokrata. De mit mondott a pápának?

startribune.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése