2022. május 10., kedd

Srácok a hátsó udvarból

Nemsoká megszűnik a Pesti TV, a (valami fatális hiba miatt) Pesti Srácoknak nevezett, kormányhitű heccportál mozgóképes elfertőződése. Nem sokaknak fog hiányozni, tekintettel arra, hogy rohadt kevesen nézték, ami nem is csoda, az ott fellelhető tartalom minősége sokszor alulról karcolja a vállalhatatlant. Az egész vállalkozás eleve egy nagy kupac szar volt, de aztán rátettek még egy lapáttal, és csodálkoztak, hogy a úri közönség helyett csak a legyek jönnek. Köszönhetően a szánnivalóan kétbites beszélő fejeknek, akik gondosan kerülve bármiféle értelmes diskurzust, jobbára egymást hátát veregetve gyurcsányoztak meg sorosoztak, egymásra licitálva böfögték vissza a felcsúti által  bedobott frázisokat (vö. „libernyákok“). És mivel a hatalom üzeneteit már nem volt hova butítani, vicces trágárkodással igyekeztek némi egyéni ízt adni nekik. Sikertelenül. (Nyilvánvaló, hogy nekem a trágársággal amúgy semmi bajom, csak reflektáljon valamire, és ne helyettesítsen valamit.)

Úgy voltak vele, hogy ők nagyon okosak, jó fejek, trendik, és mindezt akként, hogy közben konzervatív lázadók. Ami oltári nagy baromság. Mert nem okosak, csak rendszerint okoskodást imitálnak, nem jó fejek, hanem bunkók minden megszólalásukban (stilárisan így képzelem a reggeli amfetamin utáni cigiszünetet a Blikk, vagy valami hasonló moslék szerkesztősége előtt), a trendi itt annyit jelent, hogy bézbólsapkát húznak kopaszodás ellen, valamint szakállasok,  konzervativizmust meg nyomokban sem tartalmaznak. Ostoba egy szlogen, hogy a konzervativizmus az új lázadás, csak sértett, és nagyon elhülyült, drábikjánosi mélységeket megjáró konteó-hívők képzelhetik azt, hogy van valami kurva nagy liberális hátérhatalom, ők meg az ellen lázadnak, és ettől konzervatívak lesznek. Vulgárjobboldaliak legfeljebb, de azok is csak azért, mert az ő világértelmezésükben, rajtuk kívül mindenki büdös komcsi. És egyáltalán, hogy a fenébe is lehetne a hatalom ánusza mellől lázadni, mi abban a lázadás, hogy harcosan kiállnak a kétharmados teljhatalom mellet? Ez aztán a bátorság.

Laza, fiatalos, vicces és trendi...

A prosti tévé prosti srácai közepesen tehetséges, nagyon irritáló, ám meglehetősen hatástalan médiaribancai a rezsimnek. (Ezért is prostizom le őket. A „pesti srácok“ ugyanis a huszadik századi magyar történelem egyik vállalható toposza, aminek viszont semmi köze ezekhez az alakokhoz.)
De most, hogy nézettség hiányában (no meg mert túl vagyunk a választási kampányon) mennek a levesbe, érdeklődéssel nézhetjük, ki landol a hírtévénél, ki a "közmédiánál" és ki lesz majd túlélő valami államtitkárságon, felügyelőbizottságban vagy kuratóriumban. (A kúratórium az mondjuk adná magát. Bocs, nem bírtam kihagyni.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése