2022. július 11., hétfő

A hőmérséklet-pesszimizmus napos oldala

Az ablakból megtekintett, nem reprezentatív lakótelepi mintám szerint az emberek még mindig két csoportra oszthatók, a járókelés szempontjából ruházkodásilag. A buszmegállók és zebrák vonzáskörzetében elhaladók nagyjából fele a naptár szerint öltözködik, a másik fele viszont a hőmérséklet alapján. Azaz, mikor reggel hatkor 11 fokos a Celsius, a piros lámpánál sorban állók közül van, aki hosszú nadrágot hord pulóverviseléssel, míg mások a póló-térdnadrág-szandál mezítlábra outfit mellett teszik le a voksuk szavazatát.

Az első típusba tartozók nyilván a pesszimisták, mert már nem bíznak abban, hogy a reggeli évszakhoz képest kurva hidegnél lesz még jobb is. Míg a többiek szerint ennél hidegebb már úgysem lesz egy darabig, szóval ha épp akkor nem fagynak halványkékre, akkor ez a nap hátralévő részében is egyre inkább elmarad.
És hogy a két csoport közül melyiknek van igaza?  Amelyik végül egy darabig még otthon marad, és pizsamából szemléli a kintiek bizonytalankodását, egy bögre forró kávéval, az ablak nevű valóságsó segítségével.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése