2022. július 2., szombat

Nekünk Mohács

Külön miniszteri biztost kap a mohácsi csata közelgő 500. évfordulójáról kivitelezendő megemlékezések (szoborolás, térkövezés, fészbuk-posztok, szentmisék, stadionok, busójárás) projektje, és hogy mindenre alaposan legyen idő, már most, négy évvel korábban kinevezik az illetékes fideszes elvtársat. Hisz évforduló nem maradhat megemlékezetlenül, a végén még a 499. után egyből az 501. következne, ha nem figyelne rá egy direkt ezért fizetett káder, akit lehet hogy addigra már ispánnak kell majd nevezni.

Innentől senki sem mondhatja, hogy Ártunk és Ormányunk csak az önfényezésben utazik, csak a dicsőséges fejezetek érdeklik hazánk történelemből, ha már Mohács körül is vernék az évfordulós habot. (Majd lesz éjfélkor tűzijáték, csupa feketén fénylő rakétával, és teljesen csöndben, elvégre a gyász néma, azt' az egészet majd megrendezi Lőrinc barát valamelyik cége okosban, amit addigra megvesz. Pár milliárdért, de csak nekünk. Közbeszerzés kérdése az egész, aztán már kémlelhetjük is mély kussban a sötét eget.)

Persze lehet, hogy addigra már nem is lesz a mohácsi csata akkora nemzeti tragédia, utólag azért kihozzák döntetlenre a holdudvari történészek, és a magyar önfeláldozás szép példájaként emlegetik majd, ahol a vitézek direkt föláldozták magukat az európai keresztény civilizáció védelmében. Elvégre csak a jövő biztos (az mindig fényes és reményt keltő, mindig pont húsz évvel vagyunk lemaradva például Ausztriától), a múlt az tetszőleges alkalommal és alkalomból átírható, és hát az udvari propagandisták sok mindennek ellent tudnak állni, csak a kísértésnek nem.

Várjuk továbbá 2027-re az angol-magyar 0-4 leendő ötödik évfordulójának megemlékezéseit felügyelő miniszteri biztost is, és egyúttal hiányoljuk, hogy nincs legalább egy parlamenti emlékbizottsága annak, hogy Pierre Cardin pont ma lenne száz éves. De ezek az érzéketlen marhák nyilván Armani- meg Hugo Boss-szurkolók. Meg Real Madrid.

hang.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése