2022. július 27., szerda

Az vita veszélyeirűl

Félbeszakadt a brit miniszterelnök-jelöltek vitája, mert beájult az egyik konferanszié, műsorvezető, porondmester vagy moderátor, vagy ahogy hívni szokták az efféle mellékszereplőket. De az biztos hogy nem ispán volt!

Hát igen, hanyatlik a Nyugat, immár nincs semmi kétség efelől, már annyira apokaliptikus a helyzet, hogy egy rendes tévévitát sem tudnak megrendezni. Ráadásul még csak nem is két ellenséges párt jelöltjei vitatkoztak, hanem a konzervatívok két aspiránsa, akik beülnének Dzsoisz Bronzon helyére, képzelem mi lett vlna, ha ott van egy munkáspárti is, ne adj' isten egy liberális demokrata. mondjuk inen nzve lehet, hogy a hoppmester csaj maga is a konzervatívok rajongója, és szó szerint vette az "ájult tisztelet" amúgy szimbolikus fordulatát.

De persze nálunk ilyen eleve nem fordulhat elő, ártunk és ormányunk vezérlő kancellárja gondosan ügyel rá, hogy ne vitatkozzék, nyilván tisztán egészségügyi okokból. Hisz most képzeljük el, hogy áll a felcsútok géniusza a stúdióban, vele szembe valami liberálbolsevik, ökonáci, anarcho-elembétékú kommunista, aki gyűlölködik és fröcsög, és még egy kicsit gyűlölködik két, büntetőjogilag haza- és felségárulásnak is minősíthető aljas hazugsága között, erre Doktorminiszterelnök Úrban felbaszódik az ideg, és megüti a guta. Oké, hogy utána a buzikomcsi neofajgyűlölő libsit nehéz vasban viszik  a várbörtönbe, de a nemzetet ért veszteség pótolhatatlan lenne, vagy izé, valami ilyesmi... a lényeg hogy nyakig érne a szar egy ekkor a formátumú karizma nélkül, pedig már most is kurva büdös van, mikor még csak bokáig.

A tanulság tehát annyi, hogy nem kell állandóan vitázgatni, az Igazság Minisztérium majd szépen rendeletbe foglalja a napi tudnivalókat, hogy mi is van különböző ügyekben (mint aélet, a világmindenség, meg minden), a mindenféle ellenséges ellenzékek meg örüljenek hogy még van szájuk a fejükön, ne akarjanak folyton beszélni is vele.
Meg kell érteni végre, az úgynevezett "politikai kommunikáció" egy rendes illiberális pofádlaposban az nem diskurzus, hanem kinyilatkoztatás, akinek meg ez nem tetszik, az kit érdekel?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése