2022. július 3., vasárnap

A számolás módszertana

Rétvári 'Ezhogylettállamtitkár' Bence, a Párt belügyminisztériumba delegált bemondóembere szerint az otthonteremtési programjuk annyira elképesztően sikeres, hogy már az Eurostat értjük, Brüsszel) szerint is kevesebb, mint fele annyian élnek túlzsúfolt lakásban, mint a 2010-es rendszerváltáskor. Nyilván mert Gyurcsány, de gondolom ezt már nem is kell külön hangsúlyozni, kiemelni, aláhúzni valamint nyomatékosítani.

És persze a Telex kiszúrta (egy civil szervezet oldalán), hogy igazából a fene se tudja, jobb lett-e e helyzet, hisz csak arról van szó, hogy innentől a négy négyzetméternél nagyobb konyhát is beleszámolják a lakótérbe. Márpedig a legtöbb konyha azért megugorja a 2x2-es alapterületet, még itt, a lakótelepen is.

Szóval ez megint csak egy kis statisztikai machináció, a valóság szövetén nem változtató könyvelési trükk, amit egy vérfideszes titkárállam lakói persze saját sikerükként kommunikálnak (tudjuk, a csökkenés az igazából negatív növekedés, na innentől már posztmodern alapon jöhet a bármi mehet), a szektatagok örülnek neki, a normális többség meg már meg sem hallja. Hisz a baromságot beszélés manapság maga az üzemszerű politikai működés. Nem csak kormányoldalon, de ott megbízhatóbban.

Viszont most vagy az van, hogy a rétvári Állam Titkár nem tudja, hogy amiről beszél, az csak a számolási módszertan változása, ez esetben hülye és ezért alkalmatlan a posztjára, vagy nagyon is jól tudja, ekkor viszont szimplán hazudik, tehát alkalmatlan a posztjára. Elég unalmas ezt újra meg újra leírni, változó kormányzati alakokról, de hát rendszeres tapasztalat, hogy szinte tetszőlegesen bárkire igaz. Virtuális valóság, véleménybuborék, terelés, kortárs mitológia - mindig elő tudnak adni valamit, amitől úgy látszhat, a dolgok nem hogy rendben vannak, de jó irányba hanyatlanak tovább, utánuk a vízözön, miazmás.
Ártunk és Ormányunk igazából Alice Csodaországban, csak már ki sem akarnak látni a nyúl üregéből, Tükörország meg túl messze van ahhoz, hogy nyugodtan merjenek nem szembenézni magukkal.

p.s. És egy újabb megfontolandó statisztikai adat: hazánkban a jogerősen elítélt gyilkosok 99%-a látott már havat. Ideje elgondolkodni, ki hogy van ezzel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése