2022. július 26., kedd

Tervezet a tervezett viszonyokhoz

Lázár János közforgalmi lézerblokkoló és Fene Tudja Éppmost Miértfelelős miniszter (FTÉM), komoly terveket vázolt fel a jövőbeni csinálások tekintetében, a hatékony megalapozottság fénytörésébe helyezve a perspektivikus gondolkodás szükségességét, és egyúttal , ebből fakadóan halaszthatatlan voltát. Mert a Párt és a Kormány eddig is mindent faszán csinált, de lehetne még faszábban is, és ehhez pont János elvtárs kell, aki oly látványosan kezd Mr. Bean-né öregedni, hogy kompetenciájához nem férhet kétség. A grimaszolás lassan már megy, a láthatósági Mini Morrist még hiányoljuk. Meg ugye, hogy a medve igenis játék:

                   
 index.hu / pinterest.com

Most valami interjúban olyat böffentett föl, hogy azt tanítani kellene, ha végre elindulna a Semmitmondás Egyeteme. (Szerintem egyébként már működik, úgynevezett "politika elemzőket" képeznek arrafelé szamizdat-alapon, ezért nem hallani róla, pedig láthatóan sokan végeztek már ott Egyrészt-másrészt szakon.)
Az Index idéz tőle néhány örökbecsűt, hogy például:

„Új beszerzési rendszerben, új pályáztatási rendszerben, új tervezési rendszerben és új elszámolási rendszerben gondolkodunk. Új pénzügyi-gazdasági viszonyokat fogunk teremteni, tiszta vizet öntünk a pohárba. (...) Ez alatt azt értem, hogy jobban meg kell tervezni, hogy hol építünk iskolát, mekkora iskolát vagy uszodát építünk, milyen közinfrastruktúrákat hozunk létre“

Valamiféle teljesítmény az is, hogy az enber hosszú mondatokkal ne mondjon a világon semmit, és úgy tűnik, a politikai karriernek nagyjából előfeltétele, a nálunk szerencsésebb történeti fejlődésű hanyatló demokráciákban is.
Mert micsoda világraszóló gondolat már, hogy meg kell tervezni hol építsenek iskolát,meg hogy mekkorát, sőt, jobban meg kell tervezni! Miva'? Eddig nem voltak jól megtervezve az ilyesmik, vagy nem elléggé, azaz nem minden agresszív rezsimek legjobbikában éltünk az elmúlt huszonnégy napfordulóban? Még jó, hogy Jánosunk felkészült, mint egy tériszonyos ejtőernyős, és hisz a tervezés (meg a szeretet, meg az összefogás) erejében, és mostantól aztán tervezve lesz minden, Tervtanács, Tervhivatal, valamint az asszony terve jó!

Mert mi, egyszerű népek nem szokunk tervezni, sőt tudatosan gazdasági viszonyokat sem teremtünk, fogjuk a maradék pénzünket és veszünk belőle néhány még megfizethető alapélelmiszert (liszt, csapvíz, sör, kristálymeth), de bele sem gondolunk, hogy a dílerünkkel épp gazdasági a viszonyunk. Mer' nem tervezünk előre, nem is pályáztatunk, csak megyünk a sarki boltba, és veszünk valamit, mint az állatok de komolyan. Ránk fért már egy ilyen felkészült kormány, ahol az egy főre eső szakemberek száma három fő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése