2022. július 27., szerda

Hattyúdal

Nyílt levélben mondott le Hegedűs Zsuzsa szociológus, miniszterelnöki megbízott, a posványosi zorbán-beszéd nyomán. És bár a pártvezér és kancellár szerint ő eleve nem is lehet rasszista, valamint a kormánya is zéró tolerancizél a rasszista fajelméletiekkel, nade. Aki úgy totyog mint egy náci, úgy hápog, mint egy náci, olyan alakú, mint egy náci, az számomra náci, és ebben a helyzetben nem igazán hat meg az, hogy ő minek definiálja magát. Egy nagy nyilvánosság előtt a "fajkeveredés" ellen kirohanó önkényúr, az - Pottyondy Edina legutóbbi videóját idézve - egy szarházi. Náci aszcendenssel.

Na most, ha Múmia néninek csak most esett le, hogy a szarházi alak náci uszítást tol, akkor szociológusnak már igencsak ócska, mondjuk úgy huszonsok éve sem volt valami lenyűgöző, mikor volt szerencsétlenségem élőben is hallani egy előadását. De úgy '95 magasságában legalább még nem volt felcsútista. Egy kihaénnem alapon okoskodó öntelt hólyag volt már akkor is, egy kiöregedett, egykori operett-díva allűrjeivel, de nem volt döbrögiék komisszárja, kirakat-értelmiségije vagy aminek épp használták az elmúlt bő évtizedben.

Mindezzel együtt azért nem rossz, hogy inkább későn mint soha, de elszakadt nála cérna, és nem informális csatornákon rogánantalozta meg a főnöknek, hogy részéről ennyi, hanem egy nyílt levélben és meglehetősen keresetlen stílusban küldte el a francba az örökös minielnököt.

Tényleg jobb későn, de jobb lett volna még időben. Nem mintha az ő véleménye lepkefingnyit is számítana a kormányzati úthengerrel szemben, meg hát nehéz nem emlékezni az elcseszett tanácsadói működésére, amivel elvileg a mélyszegénységben élők helyzetét kellett volna javítania, és ehhez képest a leglátványosabb akciója az volt, mikor kurva drága pezsgőt meg havi átlagfizetéseket meghaladó árú vacsorákat fogyasztott a repi-keretéből. Biztos mélyen volt szegény a magyar társadalom állapotától, és magára vette a feladatot, hogy segítsen magán, hátha az isten is besegít, és hátha nem csak neki.

De mondom, azért ez a távozás legalább egy jó pont, hattyúdalnak megteszi, talán enyhítő körülménynek is. Manapság ez is valami.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése