2022. július 16., szombat

Napki

A állampárti bábkormány (esetleg a bábállami pártkormány) az ország minden aktuális nyűgét s nyilait rákeni a háborúra. Drágul a krémsajt? Háború! Elbasztuk a költségvetést? Háború! Pistike hónapok óta nem dugott egy jót? Háború!
És akkor sokakban felvetődik, mi lenne ezekkel a hatalomtechnikus elmebajnokokkal, ha nem lenne háború. Akkor még több migráns lenne, erősebb terrorista aszcendenssel, klónoznák Sorost, és az emberek elé tárnák a szörnyű igazságot a buzilobbi világhatalmi terveiről, különös tekintettel a római kaotikus egyházra. Ja, nem az utóbbit mégse.

Igazából mindegy is, van-e a háború vagy nincsen-e háború, egyrészt mert háború mindig van (maga a felcsúti is bő húsz éve harcol folyamatosan, és nem csak a jó ízlés meg az egészséges életmód ellen), másrészt meg a  valóban göbbelsi propagandagépezetnek egy lepkefingnyit sem számít, miből kell legyártani az aktuális külső fenyegetést, ami miatt szar a helyzet, de amitől a kormány megvéd minket, hisz ha nem tenné, sokkal szarabb lenne. (Tényleg, ez egy alapmintázat: lehet hogy nem minden fantasztikusan tökéletes, ám nem ők hibáznak, hanem a külvilág, és hát ha a gyurcsányok gyurcsánykodnának, minden sokkal, de sokkal ótvarabb lenne. És feltételes módban ugye bármit lehet hazudni, hisz ami épp nincs, arról a legkönnyebb.)

Úgyhogy lenne egy javaslatom, a jövőben mire lehetne még kenni a sok problémát, gondot, válságot és veszélyt: a napkitörésekre! Mert a napkitörés az olyan, hogy tényleg az égvilágon semmi befolyásunk nincs rá, de ha jön egy komolyabb, z igencsak kihathat a földi mindenfélékre. Például az elektromos rendszerekre, és hát nemigen van ma ma olyan rendszerünk, amiben nincs áram, és ne kúrhatná szét egy jó ki elektromágneses vihar a Nap felől.
És a napkitörésekről bármit lehetne hazudni. Hisz az emberek közel száz százalékának nincs olyan műszere, amivel megfigyelhetné, hogy tényleg mekkora kitörések vannak a mikor, másrészt meg úgysem érti szinte senki az olyan kifejezéseket, hogy 'koronakidobódás' vagy 'geomágnesesség', mert bár mindenki tanult fizikát valaha, de  a legtöbben csak arra emlékeznek belőle, hogyan próbálták túlélni a dolgozatokat.

Úgyhogy bátran lekommunikálható, hogy a napkitörések miatt kell pályázat nélküli közbeszerzést kiírni a Dunántúlra, megemelni a miniszterek fizetését (hisz drágul a jacuzzi), és bevezetni a kényszermunkát azon óvodások számára, akik nem eszik meg a tejbegrízt vagy páratlan számú betűből áll a vezetéknevük.

Ja és még valami. A napkitörések okozta elektromágneses viharzás pár nap alatt éri el a Földet, szóval ha szólnak a Nemzeti Kormányzati Asztrofizikai Futballakadémia kutatói, hogy alattomos napfoltot észleltek reggel, rögtön be is lehet nyújtani valami törvényjavaslatot sürgősséggel, és másnap már Elnök Katalin néni asztalán várhat aláírásra. Aki erős rés a bástyán, szóval a lassan szokásos ügymenet szerint, másfél nap alatt hatályos lehet a cucc. És nem miattuk, a kurva napkitörések miatt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése