2022. július 23., szombat

Az aláírógép

Novák Katalin szimbolikus nemzeti egység aláírta a gránitszilárdságú jogalap sokadik módosítását. Mert nem ért vele egyet, pontosabban nem látja értelmét. Világos, nem? Aláírta, mert értelmetlen, illetve annak ellenére, mert szerinte „alkotmányos kötelezettsége“ ez neki. Akkor most ki vagy mi az értelmetlen?

Na, először is nem alkotmányos, hanem alaptörvényes, ezt igazán tudhatná, ha már a Sándor-palotáig kapaszkodott föl, nagy szervilizmusában, másodszor meg igazából az lenne az egyetlen ok, amiért rohadt sok pénzért eltartunk egy elnököt meg a sleppjét, palotástul és milliárdos protokollkeretestül, hogy őrködjön a jogállamiság megléte felett. De ha nehéz is ebben a leosztásban, ahol a hatalmi fej, tor és potroh egyaránt a felcsúti döbrögi, legalább próbálja meg. De nem, Őfőméltóságú Asszony (asszem most már lassan ez lesz a brossúra) nem érzi magát féknek vagy ellensúlynak, ő csak szerényen olajozza a furcsa mód kormányzásnak nevezett, különös kegyetlenséggel elkövetés gépezetének fogaskerekeit, bár a csikorgás azért ettől még egyre hangosabb.

Persze senki sem gondolta komolyan, hogy ő bármilyen érdemi munkát fog végezni, de azt azért kinéztük belőle, hogy legalább a látszatra ügyel majd, de úgy tűnik, már ez is túl nagy erőfeszítés lenne tőle. A főnökének meg jól jönnek az ilyen gerinctelen húzásai, hisz addig is ezeken háborognak a szektáján kívüliek (mint én most), mintha lenne súlya vagy jelentősége a tetteinek. Pedig ő innen nézve  a gumicsont-iparban utazik, a főbérlői vele triggerelik a nemfideszeseket, hisz jelszavaik valának: Baszd meg, és uralkodj!

Valójában meg kellene szüntetni ezt az egész álamfős bábszínházat, amúgy sincs már értékelhető méretű köztársaság, ami igényelne egy elnököt, de ha lenne, akkor sem Novák nertársnő lenne a megfelelő ember. (Ceterum censeo: annyi normális, Novák vezetéknevű él ebben az országban, és nem, Őhazájukos Előd nincs köztük, de többiekből azért tudnék magamnak elnököt választani.) Ugyanakkor a Smittpali bácsitól, Káder Jánoson át Alkotmányos Katinkáig ívelő szánalmasság kábé annyira kell ennek az országnak, mint bőrrák mellé a pattanás.

Tényleg vegyenek helyette egy robotkutyát, azt is be lehet programozni aláírásra, és sokal kevesebbet fogyaszt, ami ugye lényeges szempont ezekben mindjárt rezsisújtotta időkben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése