2022. július 8., péntek

A Honvéd Huszárság a Magyar Honvédség éke és büszkesége!

Ezt a hülye címet nem én találtam ki, hanem a hadügyvédelmi miniszter fészbukjának tartalommenedzsere (nem nézem ki belőle, hogy maga írná a baromságait, meg amúgy is biztos van valami lökött Ödönke, akinek kell egy jó kis állás, elvégre anyukája a Gizi barátnőjének az egykori illemtanára), de lelkembe tiport, az biztos.

Először is a helyesírás, csak hogy a felszínt is kapargassuk kissé. Mióta nagybetű az, hogy Huszárság, sőt, mióta létezik egyáltalán ilyen szó? Miniszter úr debil stábja már megint beállt abba az egyre hosszabb sorba, melynek tagjai attól kurva nagy magyarok, hogy Nagybetűvel írják azt, hogy Magyar. Melléknév, azaz kisbetű, de kit érdekel az ilyesmi, ha a Nemzeti Büszkeségről van szó, aki meg nehezményezi, az ócska libsi hazaáruló, like me - csak hogy adjak egy pofont a kisstílűségnek.

Numero due: 2022 van bazmeg, itt ülünk egy aljas és brutális háború szomszédságában, pontosan látni, hogy a szovjet orosz hadsereg még mindig a második világháborús taktikákkal (azaz nehéztüzérséggel) igyekszik szétbarmolni Ukrajnát, de ez a nyolcvan éves módszertan is messze túl van a huszárokon, meg egyáltalán, az utoljára a napóleoni háborúkban bevált hadviselésen. (Most valaki magyarázza már el nekem, hogy 1939-ben, a német tankok und tüzérség ellen hősiesen harcba szálló lengyel lovasság ék volt meg büszkeség. És nem egy csomó, vágóhídra hajtott áldozat.) De a mi miniszterünk olyan miniszter, hogy nincs párja a környéken, a szervilizmusból fakadó dermesztő ostobaság iskolapéldája ő - mondanám, de inkább nem, a végén még lesz huszárság tanszék a valami furcsa okból még mindig 'Nemzeti Közszolgálatinak' hívott janicsárképző egyetemen

És csak hogy hab legyen a tortán: Derék főhadügyér urunknak annyira fontos volt a szilvásváradi ménesgazdaságba látogatnia (a Huszárság újjáalapításának kerek, azaz második évfordulója alkalmából), hogy katonai helikopterrel ment, mert a szolgálati merci (audi, mittomén) már nem elég jó, ha Budaörsnél messzebb kell lovakat megtekinteni, ahhoz már helikopter dukál! De az operett-egyenruhákba öltözött 'huszárok' tekintése van olyan fontos, mondhatni nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségű, hogy egy percet sem lehet késni, amúgy meg örüljünk hogy csak helikopter, mehetett volna űrrakétával is, csak az szerencsére nincs hadrendben nálunk.
Meg amúgy is, a kormány megszorít, de nem a zembereket szorongassa, hanem önnön magát, puritán állam ugyebár, miniszterúrnak meg fontos közfeladat volt huszározni egyet, és csakis ezét ment a messzi-messzi Szilvásváradig repülve. Pedig van ott kisvasút is, csak Ártunk és Ormányunk meg van annyira önfegyelmezetten spórolós, hogy még nem hosszabbította meg még Bicskéig. Egyébként rá sem ért volna, hisz a nemzetmentés jegyében épp bedöntötte a forintot, arccal az államcsőd felé.
És akkor számít is egy lepkefingnyit az a kibaszott helikopter? A dicső magyar hadsereg - inkluzíve Huszárság - kábé úgyis ara jó, hogy a nála működtetett nemkormánygépekkel fuvarozza a döbrögit, és üzletileg is baráti körét. Azt mondjuk megbízható minőséggel teszi, a mások pénzéből, csak hogy kerek legyen a négyszögletű erdő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése