2022. július 19., kedd

Tekintetes úrék kőbe vésnek

Hurrá, megszavazta a parlamenti bábszínház az Alapkotmány-törvényalap vagy mi, tizenegyedik módosítását, ami szerintem új rekord, mert ha jól tudom, tizenegyszer még a tízparancsolatot se módosítottál, pláne nem ennyi időn belül, pedig annak a szilárdsága is kábé kőbe volt vésve. Bevallom, én izgultam kissé, megszavazzák-e a mindenféle javaslatokat, de a 135 bátor ember megcselekedte, amit megkövetelt a haza helyett a Főnök, Agyarország hátra megy nem előre, a birkák meg a legelőre... -jesszusom, kezdek én is csasztuskákban fogalmazni.

Úgyhogy innentől megint lesznek vármegyei főispánok, bár gondolom tényleg csak a nevezékek változnak, a rosszul szabott öltönyök, a téeszelnök-stílus, meg a hatalmi arroganciából fakadó önkényes baszogatás marad, elvégre ezek a hűbéresek kormánymegbízottként is csak azt adhatták, ami lényegük. Elvileg  még a  köztársasági Főnéninek is alá kell írnia, de hát ez puszta formalitás, aláír ő bármit, amit elé tesznek, nem véletlenül lett a méltán semmilyen Káder János remake-je. (Épp ezért furcsa, minek pazarolnak ilyesmire humán erőforrást, aláírni, műmosollyal feszengeni, meg fészbukra posztolni már egy közepesen fejlett algoritmusokkal dolgozó robot is képes lenne, akinek palota sem kellene, el lehetne tenni éjjelre egy szekrénybe a töltőjével, azt' reggel bekapcsolni, és megnyomni rajta az aláíró gombot.)

Amúgy az ellenzék ellenzékét képviselők (régebben: kormánypártiak) úgy érveltek, hogy ez vármegyézés ez húde nagyon történelmi, ez Hagyomány, extra  majonézzel és nagy hával, meg amúgy sem kerül semmibe. Ja, nekik. Közben meg minden hivatalos iraton, intézménynévben, útjelzőtáblán, meg a fene tudja hol még, át kell írni a megyék elnevezéseit, kibaszott három betű miatt. Szinte látom már az a kormányközelit, akinek a cége megbízást kap, hogy az összes állami-kormányzati weblapon írja hozzá "Vár"-t a mindenhez is, ő meg kiszámláz a végén egy-másfél milliárdot. Mondván, hogy egyes megyéknél ez igen is nagy munka, Vas esetében például a megye nevével azonos hosszúságú a kiegészítés, arról nem is szólva, hogy Vasvárt is át kell nevezni valaminek, nehogy már azt higgyék a naiv kisvárosiak, hogy ők innentől Vasvár megye, csak mert nem jól tudják az egybeírás-különírás szabályait.
Nagy munka ez na, hozzáértést, odafigyelést igényel, meg vastag bőrt a vállalkozói orcákon, ezt nem lehet fillérekért elintézni. De a vállalkozók legalább nem katázhatnak ennek alkalmából, .
És tényleg, bármilyen szájkeresztény is ártunk és ormányunk, az "Isten fizesse meg" a Belső Párt Holdudvara köreiben nem működik, hisz ezeknek az isten pénze is kevés lenne, úgyhogy mégis csak az emberekkel fizettetik meg.

Még szerencse, hogy egyre több forintot ér egy euró, meg hogy sohase látott mértékben, messze a GDP-növekedés felett nőhet a benzin- meg a gázár - köszönhetően annak, hogy talán még sohasem volt ennyire koleszterindús kormánya hazánknak, hisz egy-egy túlsúlyos, zsírfejű miniszter vagy államtitkár a jólét megbízható indikátora, akárki meglássa.

Nagy a jólét az ispánságban! (hvg.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése