2022. július 18., hétfő

Cöffenetes éleslátás

Csizmacivil Összedia Lászlófogás, a világ legkormányhitűbb, közpénzzel leginkább kitömött "civil" "mozgalmának" főtáltosa szerint féleszűek a csodálatos kormányunk világszínvonalú válságkezelése ellen tüntetők. Valamint nem is maguktól hülyék, hanem az ellenzéki pártok küldték őket, hisz a luxusbaloldal nem szeret nagy melegben tüntetni, mert akkor leolvad bennük a kommunista tempó, és kénytelenek azt Riminiben regenerálni, koktélokkal.

De Lászlónk erős résen van a pajzson, őt nem tévesztik meg az olyan dumák, hogy dehát ez adóemelés, meg rezsicsöki-csökkentés, ő átlátja a magasabb összefüggéseket, hogy ugyanis ezek a véglények azért pont hidakat foglalnak el, mert szét akarják szakítani Pestet és Budát. 
Ja, ő meg igyekszik szétszakítani az utolsó vékony szálakat is, amik még némileg a valósághoz kötik. Merthogy nemigen értem, miért pont a város két felét akarnák szétszakítani. Rózsadomb - Józsefváros polgárháborúra gyúrnak? (További összecsapások: Újpest - Óbuda,   Gazdagrét - Havanna lakótelep, Budafok - Zugló.)
Mondjuk vicces lenne, ahogy Klauzál téri ellenállók próbálják a Dunába robbantani az Erzsébet-hidat, amin épp a Krisztinaváros hírhedt különítményesei masíroznak át (és nem kapnak rétest estére, egyrészt mert függőhídon egyszerre lépni veszélyes, másrészt meg estére már Százhalombatta magasságában halásszák ki a berobbantott tetemdarabjaikat).

A mostani hídfoglalások mögötti ördögi terv tehát az lehet, hogy a civil összefogók, az ő nagy felebaráti szeretetüktől vezérelve, de egészen barátságtalan stílusban,  menjenek fel a hidakra ellentüntetni, akkor az álcivil áltüntetők majd jól leszaladnak onnan, a kormány közciviljei meg ünnepeli kezdenek, míg meg nem halnak. Még szerencse, hogy a CÖFöt nem lehet megtéveszteni, átlátnak ők a veszett fejsze nyelén. (A főbácsi persze ezt így nem mondja ki, mert nem akarja, hogy mi tudjuk, hogy ők tudják, és egyébként is, a Bevezetés a retorika alapjainak vázlataiba című kurzus pótvizsgája csak szeptemberben lesz, úgyhogy bár ideológiailag már elég képzett, de még nincs papírja arról, hogy néha mondhat olyat is, amit komolyan gondol, mégsem nettó baromság.)

Basszus, én eddig azt hittem, Kövér házmester elvtárs magányos harcos, egyedül küzd a mocskos realitással, ami folyton belepiszkál évtizedekig fejlesztgetett delíriumába, de mos tár biztos, hogy ezek Csizmadiával együtt szoktak gyógyszerre inni, hisz ugyanabban az alternatív univerzumba élnek. Miközben havonta sok milliót nyalnak fel a miénkből is, elvégre a minőségi betépés nem olcsó, a valóságra akkor könnyű magasról tenni, ha az ember anyagilag sem függ tőle, a többit meg elintézi az ágyas pálinka és az állami tévé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése