2022. július 1., péntek

Az aljas milliárdos, meg a pápánál is majdnem pápább békeharcos

A Forma-1 tisztességtelenségben megőszült ex-diktátora, Bernie Ecclestone szerint VV Putyin egy első osztályú ember, aki neki jó barátja, nyilván a „Madarat tolláról“ paradigma mentén. Mit is lehetne erre mondani? Ekleszton elvtárs olyan sötét, hogy éjszaka a kutya melléharap. Hosszú és korrupcióban gazdag pályafutása során nagyjából mindig is egy pénzéhes, arrogáns seggfej volt, szóval könnyen lehet hogy nem öregkorára hülyült meg/ aljasodott el, hanem most, 91 évesen is csak azt adja, ami a lényege. (Lényegében ő az angol Trump, aminél nagyobb sértést azért nehéz elképzelni.)

Értelmes magyarázat ugyanis nincs erre a dumára, érdeke nem fűződik hozzá, hisz milliárdos a faszi, fél lábbal a sírban, neki aztán nem kell benyalni a moszkvai pszichopatának, úgyhogy biztos csak élvezi. Talán azt, hogy a nagybritánoknál jól kibassza a morális biztosítékokat, aztán a kastélyában a kandalló előtt röhög magában, mint Mr. Burns A Simpson családban.
Ja, és szerinte Zelenszkij hibája az egész háború, Vlagyimir Vlagyimirovics nem tehet róla, épp csak annyi történt, hogy ő ütött vissza először. Ha már ez az ukrán náci nem hallgatott a Kreml felől érkező jó tanácsokra. 
Amúgy tisztára, mint valami maffiafilmben, mikor jönnek a pénzbehajtók, hogy milyen szép kis üzlet ez, milyen kár lenne ha mondjuk véletlenül leégne... Ez pedig olyan nagyon nem különbözik Börni bácsi korábbi tárgyalási taktikáitól és üzleti stratégiáitól. Hiszti, fenyegetőzés, nettó zsarolás, és még egy kis hiszti. Nice
Mindenkinek lehet valami kis hibája, ő például átlagon felüli mértékben kedveli a diktatúrákat, tetszik neki minden hely, ahol nincs visszapofázás:

pinterest.co.uk

Még szerencse, hogy nekünk igen nagyon békepárti pártvezér és kancellárunk van, a kormányhitű Nézőpont „intézet“ kimagasló szakmaiságú közvéleménykutatás-manipulálása szerint, a felcsútinál csak a pápa békepártibb, de ő is minek. Vannak a pápának Gripenei? Vagy Gripenjei? Kérdem én nem kevés malíciával a Római Kaoikus Egyház felé.
A Felcsúti Frazeológia keretrendszerében ugyanakkor a békepártiság azt jelenti, hogy az ukránok minél gyorsabban adják meg magukat az oroszoknak, és akkor lesz itt olyan béke, hogy beledöglenek. Szerintem a vatikáni jezsuita nem pont erre gondol, persze ő valószínűleg komoly hívő, nem pedig politikai szájkeresztény, mint a második legnagyobb békeharcos.

De szerencsére Putyinisztán nem egyenlő az oroszokkal en bloc, érdemes elolvasni a VálaszOnline-on Borisz Sesztakov, Magyarországon élő orosz újságíró cikkét. Aminek az utolsó mondata ez: „Köszönjük Gorbacsovnak, hogy elhagyhattuk az országot! És köszönjük Putyinnak, hogy nem bántuk meg!”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése