2022. július 12., kedd

Végtelen határok

"Mi a ténykedés, ha látják, hogy az incidens
már ott mászik át a kerítésen?"
(Idézet a Magyar Narancs szüret rovatából, még 1997 májusából. A cipős szekrényben találtam...)

A kormánypárt-állam épp határvadászokra vadászik, akarom mondani toborozna, én meg szívesen kipróbálnék valami nagyon mást, bár sok szempontból alkalmatlannak tűnök (e kávéházi szegleten) magam előtt, magamnak is. A korom, a fizikai állapotom, a Felcsút felől félútról egyértelműen hazaárulónak látszó alapbeállításom már eleve nem predesztinálna túl nagyívű karrierre, ráadásul korábban még sosem vadásztam határra. Nem tudok fegyverrel bánni, a zsemlemorzsa-szeletelővel is gyakran megvágom az ujjam néha, miközben az erőszakosságom kimerül a sértegetésben, de csak biztonságos távolságból. Ja, és határvadászni állítólag ilyen erdőszéleken kell, ahol indokolatlanul sok a fa, fű, allergén pollen, üvöltöző madár meg a vaddisznószar, szóval ez az egész természetnek hívott valami, ami a lakótelepi énemmel felettébb inkompatibilis.

Persze ha nem nekem kell kergetni a határt, erdőn-mezőn át, hanem  mondjuk a határ jön ide, hogy lelőhessem, esetleg mehet az egész home office alapon is, akkor lehet róla szó, igazából csak össze kellene kötni mondjuk a Quake Hárommal. Azt épp nemrég töltöttem le, és húsz év kihagyás után még mindig elég jól megy a szörnyek fejének lerobbantása. Szóval irányíthatnám azon keresztül a határra vadászó avatáromat, amit valami terminátor-alakú acélcsontváznak képzelek el, ahol be sem kell kapcsolni a godmode-ot, mert eleve abban működik. Ez az izé (élő szövet nélkül, csak a fémváz) lenne a drónok gyalogos csapásmérő megfelelője, robotpilótával persze, hogy ha ki kell mennem a konyhába sajtos szendvicset főzni kávétejszínből, addig is irtsa azt a kurva határt.

Mondjuk azt pont nem értem, a kormánynak mi a baja a határokkal, de valami nagy para lehet, mert van ahol már kerítésekkel védekeznek ellene, plusz schengeni alapon meg is szüntettek egy csomó korábbi határátkelőt, nyilván hogy ott legalább ne tudjanak bejönni a határok. Mert elvennék a munkánkat, nem tisztelnék a kultúránkat, megerőszakolnák a lányainkat, valamint  eltörölnék a rezsicsökkentést. Gyakorlatilag mindenre képesek, ami csak az embernek eszébe juthat, egy különösen borongós hétfői holnapután, nem csodálnám, ha a globális felmelegedés miatti jégkorszakért is a a beszivárgó határok lennének felelősek. Meg ugye a valóságsók.

Mindennek van határa, de nekünk ne legyen, vagy legalább ne túl sok! A háború: béke, a szabadság: szolgaság, a határtalanság: erő!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése