2022. július 10., vasárnap

Majonézes bab a hírek sodrásában

A fészbuk lassan már kivonulna Európából, Putyin meg szívesen bevonulna, bár ő nem a Silicon Valley üzleti modelljében gondolkodik, hanem tankokban főleg, de legalább gátlástalanságban hozza a tech-milliárdosok szintjét, ami elengedhetetlen, ha az ember a globális főgonosz szerepére jelentkezik be.

A közeljövő kilátásai kilátástalansággal terheltek, közeleg az apokalipszis öt lovasa (igen eredetileg négy, plusz áfa, de az inflációs hatás miatt legalább hatan lesznek, mire ideérnek), és a végromlás biztos jeleként, lassan luxuscikk lesz a majonéz. Mert az ugye nagyrészt napraforgóolajból van, azt meg az ukránok bányásszák a legnagyobb mennyiségben, már ha épp hagyják nekik, és nem azzal telnek napjaik, hogy visszalőjenek.

Mondjuk nem mindenkit érint rosszul az édeskés trutymó drágulása, Petra például mindig is utálta, ellenben én szinte bármilyen táplálékban el tudom képzeli, bár a forró csokihoz még szerintem sem igazán passzol. De a vajas pirítóson (ami régóta margarinos már, a vaj is luxuscikk lett) határozottan jó egy kis majonéz és némi erős paprika, miközben a fészbukot egyáltalán nem lehet ,megenni, így aztán nem is hiányozna különösebben. (Putyint mondjuk meg lehetne enni, csak gusztustalan, feltéve hogy még nem cserélték le egy androidra - élő petyhüdtség a belső fémvázon, vagy valami ilyesmi.)

Amúgy nem tudja valaki, hogy állunk a harmadik világháborúval? A kormányhitű portálok szerint tart már egy ideje, de erről aztán időnként megfeledkeznek, én meg nézek magam elé hülyén, hogy akkor most alakítsam atombunkerré a fürdőszobát, és kezdjek el virágcserepekben babkonzervet termeszteni, vagy ejj ráérünk arra még? Esetleg a harmadik világháború nem csak hogy elkezdődött, de már vége is van, csak nem vettük észre, így aztán a mostani apokaliptikus hangulat igazából már poszt-apokaliptikus, nem mintha bárkit is érdekelne egy latinosan nemzetközi előtag ide, vagy oda.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése