2022. július 15., péntek

Tógyalázati nyalonc

Kemény dolog lehet kormányhitű médiaipari végrehajtónak lenni. Úgy kell működnie az embernek, mint az ócska viccek Mórickájának, hogy mindenről ugyanaz jusson eszükbe. Mint a méltán körberöhögött Pilhál-sajtódinasztia új üdvöskéjének Tamásnak, a tévedésből még mindig Magyar Nemzet néven futó propagandalap véleményvezérének.

Aki vicces duplacsavarral arról értekezett a minap, hogy a gonosz ballibek (akikről még mindig nem tudom, pont ki lehetnek, de mindegy is) mindenbe belekötnek, ami a rendes, népben-nemzetben gondolkodó, fehér, keresztény, orbánista magyaroknak tetszik, vagy szerintük tetszhet. Most például a Balatonba. Pilhál kolléga ugyanis az RTL egy híradós anyaga alapján (ami arról szólt, hogy visszaesőben a tóparton a turizmus) bevezeti a Balaton-gyalázás fogalmát, és írásának nagy löttyös indulatából jól kivehető módon, csak centikre van attól, hogy követleje annak tényállásként a BTK-ba kerülését. (És a BTK itt nem Bölcsészettudományi Kar. Tudom, voltam már két olyanon is, büfében, meg vécén.)

Mer' ezek a rohadékok elveszítették a választást, már megint és megérdemelten, és azóta is epét hánynak minden reggel, látván hogy az ország épül-szépül, nem rosszabbul élünk, csak alázatosabban, a népben-nemzetben gondolkodó satöbbi meg élvezi a nyarat, lazít, miközben ugye a gyurcsányok csak áskálódnak, mint egy betépett vakond a térkövezett parkoló alatt. 
És nyilván ők az igazi gond, hiszen ha valaki komolyan kormányhitű, és a médiákokban dolgozik, akkor ő igazából (főállásban) az ellenzék ellenzéke, és csak azon keresztül autodidakta viktoriánus.  (Merthogy nálunkfelénk bármilyen pártinak lenni nem meggyőződés, hanem hit kérdése.)

És közben gyanúsan a "cikk" szerzője az, aki pont nem lazít, hanem napról-napra befeszülve várja, hogy már megint min háborodhat fel, és hát - gondolom - az inflációt bírja nagyon, katázni nem szokott (sőt, szerintem marcsázni sem, pedig lehet hogy ráférne), vagy ha mégis, ma nem az a brossúra, hogy ezekről lehessen komolyan írni, úgyhogy izzad magának egy Balaton-gyalázást a nyomorult. De engem legalább elszórakoztatott arra a pár percre, melyhez innen kívánok magamnak további napfényes szellemi épülést. Csak nem tőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése