2022. július 14., csütörtök

Két kép, same shit

Nagy gondban lehet a csendrendőrség az elmúlt két nap tüntetései miatt, mert néhány videóból egyértelmű, hogy szeretnének ők odabaszni a mocskos felforgatóknak, de nem lehet. Ártunk És Ormányunk annyit szemkilövetőzött 2006 óta, hogy bár szívesen ráküldenék az yardot a népre, de ezt az arcvesztést már nem kockáztatnák. 
Hisz eleve arról volt szó, hogy nem lesz adóemelés, de amit a katával művelnek az pont az, arról volt szó, hogy a szemét ellenzék megemelné a rezsicsökkentést (vagy mi), erre most pont azt teszik, amit Márki-Zay javasolt  kampányban. Ha most még hangsúlyosabb lesz a rendőrség mint erőszakszervezet működésében az első tag, akkor azt már a hívek előtt is nehéz lenne elgulyásgergelyezni a kormányinfónak becézett szellemi önkielégítés keretében.

Ugyanakkor a szolgálók és védők se nem elég okosak, se nem keresnek elég sokat ahhoz, hogy ne veszítsék el az önuralmukat, és ne vigyenek  be mondjuk egy-egy ismertebb szereplőt bilincsbe verve, mint az alábbi képen a kutyapárti főbohócot (és a párját, aki még Ferencváros alpolgármestere is).

A linken van videó is (444.hu)

A Felcsútok Géniusza meg szokása szerint lapít valahol a háttérben, a jól bejáratott, németszilárdi mélységeket felmutató  verbális verőembereit küldi a kamerák elé, de őket is csak mértékkel. Az mondjuk vicces, hogy mikor a mélyen kormányhitű szentesi-zöldi lászló olyanokat fészbukol, hogy a tüntetés ötszáz "rendetlenkedő" akciója, hisz ebben a kontextusban a hivatalos verőemberek lennének az óvónénik, akik majd helyre teszik a kis gézengúzokat. Pedig az utcára vonulók nem gyerekesen hisztiznek, nem rendetlenkednek, nekik kurvára elegük van már ebből a dölyfös újfeudalizmusból, ahol szarnak a fejükre, és ha úgy állnak a számok (ismerős szöveg, nem?), két nap alatt barmolják szét az egzisztenciájukat a hatalom fura urai.

Apropó, a karemlita döbrögi mondotta volt egykor, a hellóröfis néni otthonkásan legendás budoárjában, hogy majd ő megemeli a nyugdíjat, ha úgy állnak a számok. Ő, személyesen. De ha úgy állnak azok a rohadt számok, hogy megszorítás kell, adóemelés meg rezsicsöki-visszavétel, akkor már nem ő az aktor, hanem a háború, avagy a Soros Brüsszel, a nemzetközi helyzet fokozódik elvtársak, az élet nem habostorta, de Virág elvtárs szerint Bástya elvtárs majd megvéd minket, hisz erős rés ő népünknek.

Csak nem most, most még kicsit várni kell, tűrni és nem tüntetni, de a lényeg, hogy a példátlanul kétharmados felhatalmazás az zsebben még évekig, és ha valami rosszul sül el, vagy épp minden, mint most, akkor nem a főnök a hibás, sőt nélküle még ennél is rosszabb lenne. Mondjuk ahhoz lassan már tényleg egy polgárháború kellene, illetve kellene a fenének, de az tudna még rontani a helyzeten, csak hogy legyen hova. Ebben a kontextusban az erőskezű hatalom, az odacsapó rendőrök nem is eszkalálnák a helyzetet, hanem épp a béke (ami fideszül: A Rend) fenntartását erőszakolnák ki, csak hogy még zavarosabb legyen az egész.
És akkor a fenti kép pandantja is ide kívánkozik. Az alant látható híres fotó asszem 1988-ban készült, vagy '89-ben, igazából annyira nem érdekes, hogy jobban utánanézzek. Mert a lényeg, hogy milyen helyzetben látható rajta az a fiatal fazon, akinek a mai, téeszelnök-alakú miniszterelnök már csak az utódpártja, mutáns elfajulása, sérelmünkre persze. Ma már ő vitetné  el egykori önmagát a rendőrökkel, mert lehet hogy gyorsan tanult, de még gyorsabban felejtett. Így ugyanazt a szart műveli, amit egykor vele, mára ő és haverjai (meg hűbéresei) lettek a gusztustalan pártállam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése